Lichaamsgerichte therapie
Het lichaam heeft zo veel te vertellen. Mijn ervaring is dat het hoofd het allemaal wel weet en vaak ook erg goed kan vertellen, hierdoor kan het lastig zijn om naar je lichaam te luisteren. Het hoofd gaat er vaak dwars door heen met vaak vernietigende overtuigingen; 'zoals wie wil mij nou' of 'ik kan helemaal niets' of 'het heeft geen zin, want .....'. Soms zijn het opgelegde overtuigingen vanuit kindertijd of schooltijd of vanuit een traumatische gebeurtenis. Al dit kan leiden naar stress, burn-out of een overbelast systeem.

Hoe zou het zijn

  • om je identiteitsgevoel en het zelfregulering systeem meer te versterken?

       Zodat je bewust wordt wat jouw lichaam je allemaal heeft te vertellen.

  • om verborgen talenten en kwaliteiten naar voren te brengen?

       Zodat je oude patronen kan loslaten en weer volop in het leven kan gaan staan.

  • om je waarde in jezelf te (her)ontdekken?

       Zodat jij je eigen waarde weet te voelen en te waarderen.

  • om weer te stralen en dat je gaat doen wat je echt wilt gaan doen?

       Zodat jij kan leven vanuit je hart.

  • om je eigen regie weer in handen nemen?

       Zodat je vooruit kan kijken in plaats van achterom.

  • om te vertrouwen op je eigen wijsheid, je lichaamswijsheid?

       Zodat jij weer ruimte kan ervaren en in alle volheid kan ZIJN.

Door middel van ademhaling, aanraking of beweging kan je leren meer in contact met jezelf te komen tijdens een sessie. 

APK_massage_zutphen.jpg

Wat is lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie leert je om opnieuw te luisteren naar wat je lichaam zegt.

Door de jaren heen neemt je lichaam allerlei ervaringen en emoties op, dit kan je leven behoorlijk gaan beïnvloedden.

Al kan jouw lichaam veel verwerken, dragen en zelfs soms genezen. Soms is het genoeg, je lichaam geeft een signaal af dat juist net die ene druppel te veel is geweest en je te vol zit.

Van huis uit of door de omgeving, je werk, mensen om je heen, kan het zijn dat je niet hebt geleerd om naar deze signalen te luisteren die jouw lichaam aangeven. Hierdoor kan je overbelast raken, dit kan lijden naar overspannen of een burn-out.

 

Voor wie is lichaamsgerichte therapie?
Ik beschouw de mens als één geheel. Of je vraag nu fysiek is of emotioneel van aard, door de subtiele en zachte aanraking is het geschikt voor iedereen. 

 

Lichaamsgerichte therapie kan goede resultaten geven bij
Burn-out klachten, hoofdpijn, chronisch vermoeid zin, posttraumatische stressstoornis, trauma van welke aard dan ook, hoog gevoeligheid, alert-zijn, hyperactiviteit, slaapstoornis, hyperventilatie, rouw / verliesverwerking, eenzaamheid, huidhonger, onzekerheid, gedragsproblemen, schuldgevoelens, schaamte gevoelens, verdriet en overige psychische en psychosomatische klachten.

Voordelen lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie kan aangenaam zijn, je hoeft niet in je verhaal te gaan, te analyseren of hele verhalen te gaan vertellen. Je lichaam is in het HIER en NU. Je lichaam draagt alle herinneringen met zich mee, tot in elke cel van je systeem.

Mijn ervaring is dat je lichaam veel wijsheid in zich heeft.

Lichaamsgerichte therapie kan je ondersteunen naar een directer en intiemer gevoel van eigen welzijn, een gevoel van 'meer in vrede met zichzelf te zijn'. Het kan ook een natuurlijke verschuiving naar zelfacceptatie ondersteunen, een meer natuurlijk vermogen tot liefdevolle relaties en een gevoel van verbondenheid met het leven.

Sessie

De sessies die ik geef laat je voelen, brengt je in contact met jezelf en zorgt zo voor bewustwording.
Wat heeft jou lichaam jou te vertellen?
Hoe komt het dat je bijvoorbeeld een burn-out hebt?
Het kan vaak een optelsom zijn van ervaringen die je hebt van jou leven en je kijk op je leven.

Samen nemen we de tijd om te ont-dekken wat klachten je eigenlijk heeft te vertellen.

Door rustig aan te ont-dekken en te voelen wat voor sensaties zich in het lichaam afspeelt.

 

Uitnodigen
Ik nodig je uit vanuit jouw veilige basis ( je gezonde deel ) naar een “overlevingsstrategie” te gaan. Vanuit deze basis nodig ik je uit om te voelen wat zich in je lichaam afspeelt. En kan eventuele geblokkeerde (levens) energie op een veilige en rustige manier ontladen. Door deze ontlading ontstaat vaak direct een afname van stresssymptomen. Door het lichaam te voelen, naar het lichaam te "luisteren" en deze te volgen, is het lichaam zelf instaat de vast zittende energie te ontladen.

Werkwijze

Tijdens de intake wil ik graag meer weten over je hulpvraag, helder krijgen wat er aan de hand is en met je bespreken welke therapievorm of combinatie hiervan het beste bij je past. Dit doe ik in de vorm van "felt sense", of met andere woorden bewustwording van je lichamelijke sensaties. Zoals een knoop in je maag hebben of een brok in je keel. Een plek kan warm of koud aan voelen, misschien zit er een beweging die naar voren komt en "gehoord" en "gezien" wilt worden.

Mijn ervaring is dat hoe meer bewustwording er is met jezelf, ben je beter in staat om te gaan met je lichaam, gevoelens en lastige situaties. Je ervaart meer ruimte om keuzes te maken die nu bij je passen, waar jij blij van wordt en energie van krijgt. 

Informatie over de verschillende technieken tijdens een sessie
- Craniosacraal therapie
- Massage therapie

- Ademwerk

- Opstellingen en coaching
- Geboorteproces
- Ontspanning
- Massage ( holistische massage
 )

SPIERPIJN / HOOFDPIJN NA DE BEHANDELING

Spierpijn of hoofdpijn of een ander ongemakkelijk gevoel na de behandeling; kan dat?

Ja zeker, na een behandeling kan erop gericht zijn stoornissen in de spieren of de wervelkolom te behandelen om zodoende de pijn op te heffen. Jouw lichaam ervaart dit vaak als iets onprettig, iets wordt eigenlijk weer "recht" gezet, wat al vaak voor lange tijd 'scheef' stond of zoals de spieren 'verhard' zijn.
Lees meer.