top of page

Vertragen, verstillen, voelen

craniosacraal - redeker.png

Craniosacraal therapie

Craniosacraal-therapie is een zachte, uiterst subtiele, manuele behandeling die het bindweefsel terugbrengt naar ontspanning en vrijheid in beweging en het zelf-herstellende vermogen activeert. Het brengt je van hoofd naar lichaam, van denken naar voelen, van tijd naar tijdloosheid. Het bijzondere aan deze vorm van ontspannen is de zachte, vriendelijke en respectvolle manier van aanraken. Daardoor kan je lichaam en geest weer in balans komen, spanningen en stress verminderen en je kan je opgewekter en energieker gaan voelen.

Cranio sacraal therapie spreekt het zelfgenezende vermogen op alle niveaus aan; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, afhankelijk van de situatie en de vraagstelling. In intense stilte en rust ontstaat er ruimte voor heling op een diep niveau.

Behandeling

Tijdens een Craniosacraal sessie krijgt je lichaam de kans zich totaal te ontspannen. Je kunt daarom het beste comfortabele kleren dragen. Van buitenaf is niets te zien, maar in je lijf kan er van alles gebeuren. Terwijl je op de behandeltafel ligt kan je het effect er van al merken, al ervaart een ieder dit op een eigen manier.

Door de zachte aanraking van gespannen gebieden kan het zijn dat er emotionele reacties ontstaan tijdens of na een behandeling. Als je dat wilt kunnen we samen onderzoeken hoe- en of de emotionele lading samenhangt met je lichamelijke klachten en integreren in de behandeling. Gaandeweg kom je in contact met datgene wat nodig is om letterlijk en figuurlijk weer in beweging te kunnen komen.

Cranio Sacraal Therapie is geen oplossing voor ziektes maar een doeltreffende en efficiënte methode om je lichaam beschikbaar te maken voor gevoelens en emoties. Om weer te leren voelen dat je bestaat. 

Baby's en kinderen

Het mooie vind ik wanneer je met kleine kindjes werkt;
♡ de moeder / vader komt kindje voor een sessie...
♡ of komt het kindje zodat de ouder een sessie kan ontvangen?
♡ wat voor een dynamiek is tussen kindje en ouders?

Ontspanning

Ter bevordering van je rust en welbevinden kun je een zeer effectieve cranio sacrale ontspanningsbehandeling nemen:
een uur lang de stilte in, met comfortabele kleren aan. Zodat je lichaam en geest weer in balans kan komen, spanningen en stress verminderen en je kan je meeropgewekter en energieker voelen, meer thuiskomen in je lichaam.

Wat is craniosacraal?

• Cranio sacraal therapie is een zachte en ontspannende manier om de balans en harmonie in jouw lichaam te herstellen.

 

Craniosacraal is een zachte aanraking, wat kan ik verwachten?

• Craniosacraal is een zachte aanraking die je helpt diep te ontspannen, spanning los te laten, stress los te laten, je gefocust te voelen, je gezonder te voelen en beter te slapen.

 

Werkt craniosacraal ook met het bindweefsel of fascia?

• Door de zachte aanraking kan deze vorm helpen om de spanning in de fascia te verminderen en de balans in het hele systeem te herstellen.

Door zachte aanraking van mijn handen op jouw lichaam, wordt je bindweefsel van het lichaam, of 'fascia', uitgenodigd om meer ruimte te gaan geven.

 

Wat doet craniosacraal in totaal?

• Het helpt welzijn in geest, lichaam en ziel te creëren.

 

Is craniosacraal goed voor mijn proces waar ik nu in zit?

• Craniosacraal is proceswerk en werkt als het schillen van de schillen van een ui om tot de kern van het probleem te komen.

Jouw systeem verwerkt alleen wat het aankan, waar het klaar voor is, in elke sessie. Om jaren van stress heel snel ongedaan te maken kan overweldigend zijn, en je systeem zal dat van nature voorkomen.

 

Is craniosacraal goed om te ontvangen met stress of trauma?

• Als stress of trauma overweldigend of repetitief is, vergrendelt het trauma zich in het lichaam en vormt het een plaats van traagheid. Deze plekken, energiecluster, verstoren de natuurlijke beweging van jou lichaam. Door te luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft, kan je in contact komen met deze energieclusters en meer ruimte en bewustzijn krijgen.

 

Hoe kan ik mij voelen na een craniosacraal sessie?

• Iedereen ervaart een craniosacraal sessie anders, afhankelijk van zijn of haar gezondheid en omstandigheden. Ook voor jou kan elke sessie anders zijn.

 

Hoe vaak kan ik terug komen?

• Sommige mensen zullen een verandering in de eerste sessie al opmerken. Voor anderen kan het een paar sessies duren, meestal 3 binnen 6-8 weken, afhankelijk van jouw situatie.

Craniosacraal PDF

bottom of page