CRANIO SACRAAL THERAPIE

 

Cranio sacraal therapie is een zachte, uiterst subtiele, manuele behandeling die het bindweefsel terugbrengt naar ontspanning en vrijheid in beweging en het zelf-herstellende vermogen activeert. Het brengt je van hoofd naar lichaam, van denken naar voelen, van tijd naar tijdloosheid. Het bijzondere aan deze vorm van ontspannen is de zachte, vriendelijke en respectvolle manier van aanraken. Daardoor kan je lichaam en geest weer in balans komen, spanningen en stress verminderen en je kan je opgewekter en energieker gaan voelen.

Bij cranio sacraal therapie worden de symptomen van uw klacht(en) niet op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de totale mens als één functionerend geheel. Ik schenk hierbij aandacht aan zowel de klachten als ook de mogelijke oorzaken ervan.

 

BEHANDELING

Tijdens een Cranio Sacraal sessie krijgt je lichaam de kans zich totaal te ontspannen. Je kunt daarom het beste comfortabele kleren dragen. Van buitenaf is niets te zien, maar in je lijf kan er van alles gebeuren. Terwijl je op de behandeltafel ligt kan je het effect er van al merken, al ervaart een ieder dit op een eigen manier.

* Door de zachte aanraking van gespannen gebieden kan het zijn dat er emotionele reacties ontstaan tijdens of na een behandeling. Als je dat wilt kunnen we samen onderzoeken hoe- en of de emotionele lading samenhangt met je lichamelijke klachten en integreren in de behandeling. Gaandeweg kom je in contact met datgene wat nodig is om letterlijk en figuurlijk weer in beweging te kunnen komen.

Cranio Sacraal Therapie is geen oplossing voor ziektes maar een doeltreffende en efficiënte methode om je lichaam beschikbaar te maken voor gevoelens en emoties. Om weer te leren voelen dat je bestaat. 

ONTSPANNING

Ter bevordering van je rust en welbevinden kun je een zeer effectieve Cranio Sacrale ontspanningsbehandeling nemen: een uur lang de stilte in, met comfortabele kleren aan. Daardoor komen lichaam en geest weer in balans, spanningen en stress verminderen en je voelt je opgewekter en energieker.

MEER OVER CRANIO SACRAAL: PDF

             “The midline brings clarity of purpose and place in space and time”.                                                                                                        Etienne Peirsman

SPIERPIJN / HOOFDPIJN NA DE BEHANDELING

Spierpijn of hoofdpijn of een ander ongemakkelijk gevoel na de behandeling; kan dat?

Ja zeker, de cranio sacraal behandeling kan erop gericht zijn stoornissen in de spieren of de wervelkolom te behandelen om zodoende de pijn op te heffen. Jouw lichaam ervaart dit vaak als iets onprettig, iets wordt eigenlijk weer "recht" gezet, wat al vaak voor lange tijd 'scheef' stond of zoals de spieren 'verhard' zijn.
Lees meer.

 

Cranio Sacraal is voor JONG en OUD!

"geraakt worden door aanraking"