top of page

Workshops
Je innerlijke reis

“Je uiterlijke reis kan een miljoen stappen bevatten; je innerlijke reis heeft er maar één

Van binnen weet je alles. Alles wat zich in ons lichaam afspeelt is een weerspiegeling van onze geest en van onze gedachten. 

De verdiepingsdagen nodigt je uit om meer de verdieping met jezelf aan te gaan, om te leren luisteren naar je eigen wijsheid van je lichaam. Je wordt uitgenodigd om je eigen weg te gaan bewandelen. ​We zijn allemaal met een levensplan - zielenplan - geboren en met de mogelijkheden om hieraan te voldoen.

Tijdens een workshop onderzoek jij jezelf als een geheel, emotioneel, fysiek, mentaal, spiritueel.

Door jezelf op een rustige manier te onderzoeken, voelen, verbinding aan te gaan, ontdek je stap voor stap je eigen-wijsheid, je eigen liefde. Het is een reis met vallen en opstaan, lachen en huilen, bergen beklimmen, door diepe dalen gaan om je eigen kracht
te ont-moeten, om te zijn wie je bent.

Deze innerlijke reis vraagt van jou bereidheid en toewijding.

WORKSHOP 

Ademreis, ga je mee op reis met je adem, samen 

Vergoeding verzekeraar

Als je aanvullend verzekerd bent is het vaak mogelijk om een deel vergoed te krijgen. Kijk daarvoor je polis na of informeer bij je verzekeraar of de beroepsvereniging waarbij ik aangesloten ben daarvoor in aanmerking komen.

Basis begin van je innerlijke reis: adem en psoas  - ademcirkel (groep, maximaal 3 mensen)

Een klein groepje, samen ademen voor je eigen verdieping. ​Ontdek samen hoe jouw adem een prachtige helende bron is vol levensenergie. De adem verbeterd de kwaliteit van je leven op vele fronten. Hoe je ademt, zo leef je, hoe vrijer de adem, hoe vrijer je leven. Door de kleinheid van de groep en de persoonlijke aandacht naar ieder, is deze ademcirkel een therapeutische sessie met elkaar.

 

Door 3 samen te komen gaan we samen deze innerlijke verdiepingsreis maken. In een warme bedding met elkaar. Ademen in een groep geeft een bedding voor je eigen proces: je hoeft het niet alleen te dragen. Je wordt uitgenodigd om te spiegelen, raken, inspireren door elkaar. 

Je psoas en je adem

De psoas wordt ook wel de spier van de ziel genoemd en het loslaten van angst en spanning.

Deze spier is verbonden met het middenrif via bindweefsel of fascia, wat zowel onze ademhaling als onze angstreflex beïnvloedt. Ze ontmoeten elkaar bij de solar plexus. Psoas en de ademhaling heeft hierdoor veel invloed op elkaar. Wanneer je gestrestst bent, hoe adem je dam, wat gebeurd er met de psoas?

De psoas spier reageert onder andere op stress, maar slaat ook de onderliggende emotie ervan op. 

Samen gaan we je eigen psoas, de spier van je ziel onderzoek, ontdekken, voelen, ervaren en wat heeft deze spier je te vertellen?

  • Neem jij je plek in, in je systeem? 

  • Hoe voelt je bekkengebied aan?

  • Voel jij je ondersteunt door je lichaam?

  • Kan jij je soepel openstellen en zijn, hoe soepel is je psoas?

  • Voel jij je veilig?

 
Programma

3 keer € 171,00 p.p. 

De groep gaat alleen door bij voldoende deelnemers
Het is mogelijk om per sessie te betalen.

Datum
Je psoas en je adem

Vroeg boek korting, aanmelding voor 1 maart € 165,00 p.p. 

Vrijdagmiddag 31 maart
Vrijdagmiddag 14 april
Vrijdagmiddag 28 april

Tijdstip

13:00 - 16:00/16:30 Met ruimte voor uitloop

 

Aanmelden info@susannaredeker.nl

Psoas

De psoas is lastig aan te voelen en niet makkelijk te vinden. Omdat de spier zo diep in je binnenste ligt, is de psoas lastig te onderzoeken. Somatische yoga of yin yoga kan je uitnodigen deze spier meer te onderzoeken, hierdoor kan het gebeuren dat er emoties loskomen, door stretching of bewegingen kan je uitegnodigd worden om stress en spanning los te maken, dit kan voor emoties zorgen. Wanneer je psoas ontspannen is, heeft dit een positief effect op je gevoelens van comfort en genot!

 

Vecht-vlucht-bevriezen

De psoas invloed heeft op je vecht-vlucht-of-bevries reactie, kunnen bepaalde houdingen de problemen die de spier veroorzaakt, alleen maar verergeren. De psoas geeft belangrijke berichten door van je centraal zenuwstelsel en is daarom een emotionele spier die de gevoelens reflecteert die je diep in je onderbuik voelt, die ook wel je intuïtie worden genoemd.

 

Meer over de psoas - klik hier -
 

bottom of page