MASSAGE in Zutphen en Wichmond 

Juist in deze tijd: APK voor je LICHAAM
Je lichaam houdt van je, hou je ook van je lichaam?
Omarm je lichaam, doe aan zelfzorg en investeer in gezondheidszorg.

Voor de massage gelden de regels van Covid-19 maatregelen.

GRAAG VERZOEK IK JE OM EEN HOESLAKEN EN 2 GROTE HANDDOEKEN MEE TE NEMEN!

VOOR DE VOLGENDE MASSAGES KAN JE BIJ MIJ TERECHT

- Ontspaninngsmassage; holistisch, rug-nek en schouders.

- Voetmassage
- Indian head massage
- Aromatherapie massage

"Een uur op de massagetafel ontspant evenveel als drie weken vakantie, is een reactie van een cliënt van Susanna." Met meer dan 20 jaar aan massage ervaring mag ik wel zeggen dat wanneer je bij mij langs komt voor een ontspanning massage dat dit een ware traktatie voor lichaam en geest is.


Regelmatig een massage nemen heeft een positief effect op het verminderen en oplossen van stress- en burn-outklachten.

Massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbeterd de stofwisseling van de spieren.

Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van bijvoorbeeld vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, stijve rug en nek worden verzacht.

NA AFLOOP

Tijdens de alle soorten massages worden de organen, spieren en weefsels geactiveerd. Hierdoor worden de afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Het is belangrijk om ook na deze behandeling goed water te gaan drinken.

SPIERPIJN / HOOFDPIJN NA DE BEHANDELING

Spierpijn of hoofdpijn of een ander ongemakkelijk gevoel na de behandeling; kan dat?

Ja zeker, de massage behandeling kan erop gericht zijn stoornissen in de spieren of de wervelkolom te behandelen om zodoende de pijn op te heffen. Jouw lichaam ervaart dit vaak als iets onprettig, iets wordt eigenlijk weer "recht" gezet, wat al vaak voor lange tijd 'scheef' stond of zoals de spieren 'verhard' zijn.
Lees meer.

Ik maak gebruik van de duurzame producten van Weleda

De natuur staat bij Weleda centraal en is de inspiratie voor onze producten. Weleda is dan ook echt helemaal natuurlijk.
De massage olie bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten, geïnspireerd op de kracht van de natuur.

Massage is de oudste vorm van geneeskunde

 

Massagetherapie kent een lange geschiedenis. Aanraking is misschien wel de eerste en meest basale vorm van communicatie. De eerste mensen gebruikten aanraking om wonden te helen. En dat gebeurt nu nog steeds. Aanrakingen wordt nog steeds gebruikt om te troosten en pijn te verminderen, zonder ze te beschouwen als ‘massage’ 

ONTSPANNINGS MASSAGE

Nadat ik het sportmassage diploma had gehaald, kwam ik er al masserend achter dat andere technieken zoals rebalancing / deep tissue een krachtiger manier is om de balans in je lichaam terug te brengen. Deze diepe, langzame massagetechnieken zorgt voor verbetering van de zogenaamde 'energiestroom'. Alle stress en spanning kan uit je lichaam vloeien en kan je tot rust komen.  

HOLISTISCHE MASSAGE

Holistisch staat voor geheel. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Je kunt het één niet los van het andere zien.
De alledaagse zorgen voelen we vaak in ons lichaam. Denk maar aan teveel op je schouders nemen of je ziek voelen van ellende. Als spanningen, stress en problemen te lang aanhouden, heeft dit invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid en dat kan op den duur tot klachten lijden.

Het is belangrijk om die balans continue te bewaken en weer terug te vinden. Vanuit deze visie werkend is jouw eigen inbreng voor herstel even belangrijk als de gegeven behandeling.

RUG, NEK en SCHOUDERS MASSAGE

Onze rug, schouders en nek zijn vaak delen van het lichaam waar spanning op de spieren ontstaat. Zwaar lichamelijk werk, een verkeerde houding en stress kunnen allemaal bijdragen tot overmatige opbouw van pijn in dit deel van ons lichaam. Het is niet voor niets dat we spreekwoorden gebruiken die in relatie staan met dit gebied. Denkt u maar aan ‘teveel op de hals halen’ of een ‘grote last op de schouders dragen’. Ook hoofdpijnklachten kunnen het gevolg zijn van overmatige aanspanning van de spieren in schouder en nek, bijvoorbeeld door stress of een eenzijdige werkhouding. Gespannen spieren en pijnlijke verhardingen -de zogenaamde ‘knopen’- krijgen extra aandacht tijdens deze massage. Spierspanning wordt verlicht en de doorbloeding bevorderd.

VOETMASSAGE, even letterlijk stil staan bij jezelf.

Je voeten dragen jou de hele dag. Ze verdienen om in het zonnetje te worden gezet! Zelfs in je voeten kan er veel trauma zitten, misschien moest je hard weg rennen voor gevaar, of bevroor je juist. Al deze vecht, vlucht  of bevries-gedrag kan ook in je voeten gaan zitten.

Door stress gebeurd er erg veel met en in je lichaam, wat zich kan gaan uiten in je voeten. Denk aan; verkrampte voeten, koude voeten, gespannen voeten of voeten die het dragen zijn erg moe zijn en nog meer.

Hierdoor kan het lastiger zijn om goed op de aarde te zijn, om goed contact te hebben met je voeten.

Van te voren graag

  • Je voeten grondig wassen.

INDIAN HEAD MASSAGE met sesam olie

De Indian Head massage; in het sanskriet Shiro Abhyanga; is een ayurvedische massage. Tijdens deze massage wordt er een lichte druk uitgeoefend met de handen en vingers op de rug, nek, schouders, armen, hoofd en gezicht van je cliënt, afgewisseld met ontspannende strijkingen.

Door de Indian Head massage worden blokkades opgeheven welke zich kunnen uiten in hoofdpijn, stijve nek, gespannen spieren in de rug en andere stress gerelateerde klachten.
Deze massage werkt door in het hele lichaam en kalmeert zowel lichaam en geest.

De Indian Head massage wordt uitgevoerd al liggend op de massage tafel.

Over Shiro Abhyanga BLOG

Voor deze massage graag

  • Drie grote handdoeken mee ( dan krijg je € 7,50 korting!)

  • Doe kleding aan die onder de olie mogen komen

INDIAN HEAD MASSAGE

  • 60 minuten € 66,50

  • 90 minuten € 86,50

KORTING: wanneer je 3 grote handdoeken meeneemt, krijg je €7,50 korting!!

  • 60 minuten + 3 handdoeken € 59,00

  • 90 minuten + 3 handdoeken € 79,00

AROMATHERAPIE; alleen in WICHMOND!

Met de hup van een aromatherapie kaartje kan je intuïtief een geur uitzoeken die op dat moment bij je past.  

Met de aromatherapie massage maak ik gebruik van de therapeutische kracht van pure essentiële oliën, aangebracht tijdens een massagebehandeling. De etherische olie meng ik met Weleda massage olie.  

Etherische oliën bieden op zichzelf al zoveel voordelen voor de gemoedstoestand en de mentale gezondheid. In combinatie met massage kan een positief effect hebben op het mentale en emotionele welzijn van mensen, het is een traktatie voor de zintuigen die de geest kalmeert.  

Tijdens de massage maak ik gebruik van stevige en zachte technieken om de spieren te ontspannen en de bloedstroom te verbeteren. Dit kan helpen bij het verlichten van een aantal fysieke en mentale problemen, terwijl het algehele welzijn en de gezondheid worden bevorderd.