top of page
Hilversum massage-cranio-ademcoach.png

ACTIE

In juni krijg je €5,00 én een te gekke veganbon (van die vegans) voor thee en taart ter waarde van €5,00!

Ik denk en werk graag buiten de lijntjes.

Zo huur ik in Zutphen een ruimte bij de "Proeflokalen", antikraak. ik zit daar met veel plezier een prachtige en unieke ruimte.

Ik volg graag mijn hart en bewandel met liefde mijn pad die juist niet op de kaart staat.

Met het zoeken naar een geschikte ruimte in Noord-Holland kwam ik terecht bij "Vonk in de Wijk". Ik wil onderzoeken en ontdekken hoe het voor mij is om buiten mijn comfort zone te gaan werken, om iets nieuws aan te gaan!

Vonk in de Wijk verhuurt ook unieke ruimtes, zo is de pipowagen op mijn pad terecht gekomen.

Hiermee stap ik uit het systeem want ik vind dat niemand jouw zelfbeeld en jouw wereldbeeld bepaalt. Dat doe jij alleen!

 

Voor mij werkte het systeem niet, zoals praten met een psycholoog over mijn trauma. Ik bleef in mijn hoofd en uit mijn lichaam. terwijl ik voelde en ervaarde dat mijn lichaam zoveel te vertellen heeft! Ik kreeg het gevoel dat ik, met alle respect, zo iemand onder de tafel kon praten. Ik zette gewoon mijn mooi-weer-masker op en ik praatte over wat er is gebeurd in mijn leven. Maar ik wil VOELEN, mijn LICHAAM laten spreken, weer her-ontdekken!

Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar lichaamswerk en kwam ik bij de opleiding craniosacraal uit.

Meer over mijn verhaal, zie Susanna.

Pipowagen

Wanneer ik aan een pipowagen denk, dan zie ik iemand (of mijzelf) een reis maken naar het onbekende. Soms kan niet wetend waar naar toe, veel spanning geven. Hoe ga je daar mee om? Wat gebeurd er allemaal in je lijf? Welke sensaties voel je? Hoe kan je het beste bij jezelf blijven, in je eigen kracht, terwijl je het onbekende gaat ontdekken?

De praktijkruimte van de pipowagen nodigt je uit om samen met mij buiten het bestaande pad te gaan wandelen.
Meer over hoe ik werk;
adem, cranio, massage, lichaamswijsheid.

Vrijdag

Elke vrijdag ben ik in Hilversum, in de pipowagen van 11:00-13:00 tot 19:00-21:00.

Over Vonk in de Wijk

Ontstaan van Vonk 
Van woningcoöperatie Dudok Wonen Hilversum kreeg Stichting LOLA de opdracht om op het terrein van de oude Philipswinkel een duurzame broedplaats op te zetten met een maatschappelijke uitstraling. Daarnaast wilde Dudok experimenteren met klein wonen en Tiny Houses om ervaring voor de toekomst op te doen.

Marileen Fabels is kwartiermaker, samen met Nienke Ross en Tobias Gorter Zij zorgen voor de organisatie en het programma bij VONK.
Website
Vonk in de Wijk

Horeca
Van die vegans
Tobias en Nienke van plantaardig cateringbedrijf Van die vegans zijn sinds het begin betrokken bij Vonk. Zij bleken naast kundig in de keuken, ook erg bedreven met hamer en boor, en hebben zo ongeveer elke centimeter van Vonk door hun handen laten gaan. Zij hebben hun eigen keuken helemaal zelf aangelegd (inclusief water en afvoer)!


Taartjes, vleeswaren, kazen, soepen, croissants, quiches, maar ook producten om thuis lekker mee aan de slag te gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan een kikkererwten-omeletmix of een DIY kit voor vegan gevulde eieren. Ook voor een lekkere (slow-)coffee to go ben je van harte welkom.


De openingstijden zijn  vrijdag en zaterdag van 11:00 - 18:00

Website Van die vegans

Doelstellingen VONK in de Wijk 
Optimale invulling geven aan maatschappelijk leegstandsbeheer met als profiel duurzaamheid in brede zin (groen, gezond, sociaal en lokaal)

 • Wonen, werken en ontspanning combineren op één terrein

 • Zoveel mogelijk verschillende doelgroepen actief betrekken

 • Bijdragen aan de buurt en een gezonde invulling van de spoorzone postcode gebied 1221

 • Vergroenen en biodiversiteit

 • Plantaardig eten

 • werken met natuurlijke materialen

 • Experimenteren met circulariteit door zoveel mogelijk hergebruik van materialen

 • Ecologisch bouwen en wonen o.a. Tiny Houses (CO2 opslag)

 • Zoveel mogelijk verschillende duurzame combinaties maken op het gebied van kennis, materialen, arbeid, zorg, geld en netwerken

 • Ruimte bieden aan zzp’ers en kleine ondernemers die passen in ons concept

 • Platform voor het organiseren van workshops, trainingen en vergaderingen op het gebied van duurzaamheid, creativiteit en ontspanning

1.png
Actiebon
bottom of page