top of page

Korte filmpjes over de actieve rusthouding.

Alle video's

Alle video's

Alle video's
Dirga Pranayama 3-delige adem Susanna Redeker

Dirga Pranayama 3-delige adem Susanna Redeker

06:43
Play Video
Deel 1

Deel 1

07:17
Play Video
Deel 3

Deel 3

04:01
Play Video
Deel 2

Deel 2

06:06
Play Video

De actieve rusthouding

De actieve rusthouding is een van de gemakkelijkste en snelste manieren om de psoas-spier volledig te laten ontspannen, met name de psoas major, de belangrijkste spier bij het lopen en de opslagplaats voor trauma's in het lichaam. Door deze houding en de zwaartekracht van het lichaam is dit een fijne manier voor de psoas om nog meer te ontspannen, in deze houding wordt je uitgenodigd om de spieren van het achterlichaam (rug kant) los te laten, de psoas is één van de spieren die daar loopt.

De actieve rusthouding kan het fysieke lichaam resetten, door de ontspanning van onder andere de psoas, zorgt dit ervoor dat de wervelkolom terug kan keren naar zijn natuurlijke vorm door de vloer als ondersteuning te gebruiken. Omdat het een liggende positie is, helpt het ook om fysieke spanningen te verminderen en de spanningen in lichaam en geest te verlichten. Deze houding heeft 15 minuten ontspannen aandacht nodig (met zachte kaak en ogen) om de volledige voordelen te voelen.

Plaats wel een opgevouwen dekentje of een laag kussentje onder je schedel als je kin niet makkelijk naar je keel zakt. Hoe meer je hoofd is ontspannen, hoe meer je bekken ook kan ontspannen.

Je kan ervoor kiezen om in de actieve rusthouding voor 15 minuten te liggen.
Hoe langer je kan blijven liggen, hoe fijner voor deze houding, je kan er een ontspannen muziekje bij aan doen met een timer.

Meer over de psoas; spier van de ziel- hier -

Meer over de actieve rusthouding - hier -

Actieve rusthouding Susanna_edited_edited.jpg
bottom of page